Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn contactlenzen die ’s nachts gedragen worden. Hierdoor heb je overdag geen bril of lenzen nodig. Nachtlenzen zijn als het ware een beugel voor jouw ogen. Deze contactlenzen corrigeren ’s nachts de vorm van jouw ogen, waardoor je overdag scherp ziet.

Nachtlenzen zijn ideaal voor mensen met droge ogen of voor mensen die overdag geen contactlenzen willen of kunnen dragen door bijvoorbeeld een allergie. Ook voor kinderen die overdag liever geen bril willen dragen of waarbij de – sterkte toeneemt, zijn nachtlenzen een zeer goede optie.

Nachtlenzen zijn alleen geschikt voor mensen met een  – sterkte.

Ondanks dat je deze contactlenzen draagt wanneer je slaapt, merk je hier bijna niets van. Moet je ’s nachts je bed uit? Met nachtlenzen in kun je dan ook scherp zien.

Ondanks dat nachtlenzen vele voordelen hebben, zitten er ook wat nadelen aan. Het aanpastraject is intensiever dan bijvoorbeeld vormstabiele of zachte lenzen. Zo zul je in de eerste 3 weken regelmatig op controle moeten komen. Een nachtlens heeft namelijk enkele weken nodig om de ideale correctie te bereiken en dit traject willen wij graag nauwkeurig in de gaten houden.

Zo zie jij ook met nachtlenzen op z’n Best!

Wil jij meer informatie over nachtlenzen of wil je een afspraak maken? Klik dan hier of neem telefonisch contact op.